بانک اطلاعاتی علوم پزشکی -> پزشکی | 27/2/1388 | 431 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت
مصرف ويتامين C، خطر ابتلا به نقرس را در مردان کاهش ميدهد .
مرداني که مقادير زيادي از اين ويتامين را از طريق غذا يا مکملها دريافت ميکنند کمتر در خطر ابتلا به نقرس قرار دارند. نقرس شکلي از تورم مفاصل است که در اثر وجود اسيد اوريک در خون بوجود ميآيد.
مجتمع متخصصین ایران به نقل از پزشکان بدون مرز -
مرداني که مقادير زيادي از اين ويتامين را از طريق غذا يا مکملها دريافت ميکنند کمتر در خطر ابتلا به نقرس قرار دارند. نقرس شکلي از تورم مفاصل است که در اثر وجود اسيد اوريک در خون بوجود ميآيد. دکتر هيون چويي و همکارانش در دانشگاه بريتيش کلمبياي ونکوور در مقالهاي که در نشريه بايگانيهاي پزشکي داخلي منتشر شد، اظهار داشتند: مصرف ويتامين C ميتواند يک انتخاب مفيد براي جلوگيري از نقرس باشد زيرا اين ويتامين ميتواند باعث کاهش اسيد اوريک در خون شود. نظارت بر ۴۷ هزار مرد آمريکايي از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۶ نشان داد که هر ۵۰۰ ميليگرم افزايش در مصرف روزانه اين ويتامين، منجر به کاهش ۱۷ درصدي خطر ابتلا به بيماري نقرس ميشود. تيم تحقيقاتي درباره افراد تحت مطالعه اظهار داشت: آن عده از اين افراد که روزانه هزار و ۵۰۰ ميليگرم مکمل ويتامين مصرف ميکردند، در مقايسه با آنان که کمتر از ۲۵۰ ميليگرم در روز مصرف داشتند، ۴۵ درصد کمتر در خطر ابتلا به نقرس قرار داشتند. اگرچه اين بيماري ميتواند زنان را نيز دچار کند اما قربانيان اصلي آن به طور مشخص مردان ۴۰ سال به بالا را شامل ميشود. بيماري نقرس که هر ساله سه ميليون نفر را در آمريکا مبتلا ميکند ميتواند منجر به تخريب مفاصل شود و ارتباط مستقيمي با مصرف مشروبات الکلي، چاقي، فشار خون بالا و رژيم غذايي حاوي گوشت و پنير دارد.
گفتني است، هر پرتقال در حدود ۷۰ ميليگرم ويتامين C دارد كه نوع غليظ شده اين ويتامين در قالب قرص عرضه ميشود.